Hoi! 

 

Ik ben Elles Dijkhuizen, 32 jaar en woon in Oss. Ik heb zo'n 14 jaar, 150.000 wegkilomters, duizenden circuitkilometers en 50.000 offroad kilometers mijn rijbewijs. Al van kinds af aan ben ik gek geweest van motoren. Toen ik de volwassen leeftijd behaald had kwam er dan ook al snel een motorfiets, die behalve als hobbymotor ook diende als woon-werk motor tijdens mijn studie en later ook naar mijn werk en verre reizen door heel Europa en ook Amerika. 

 

Circuitrijden

Naast rijden op de weg, ben ik al ruim 8 jaar vrijwilliger bij 2 The Experience en 5 jaar instructeur.  De trainingen vinden vooral op het Midlandcircuit in Lelystad plaats. De focus ligt daar minder op snelheid en rondetijden, maar meer op bochtentechniek. Het is prachtig cursisten met verschillende achtergronden (beginners, angst na ongeluk tot zeer ervaren oude rotten in het vak) beter te leren motorrijden. 

 

Offroad

Eerst op de weg; maar toen ik bij een vriend een enduromotor zag staan ging mijn hart nog sneller kloppen. Niet veel later de motor lopend gemaakt en mijn eerste offroadkilometers gemaakt. Dat ging makkelijk en een week later reed ik mijn eerste OTR uit. Zonder enige ervaring. Niet veel later kwam er een enduro motor wat ik zo'n twee jaar gedaan heb voordat ik ziek werd. Na een ziekteperiode werd ik gedwongen een stapje terug te doen waardoor ik mij ben gaan focussen op de Allroad motor(+160KG). Deze heb ik gebruikt om te gaan trainen en ontdekte al snel dat dit mij nog beter af ging dan de enduro waarna ik wedstrijden, rally's en events ben gaan rijden. Het mooie van de Allroadmotor is bovendien dat je er ook mee kan reizen en op plekken kan komen waar je met de (4x4) auto nooit komt. Zodoende heb ik het grootste gedeelte van Europa met mijn allroadmotor al gezien.

 

Sinds 2 jaar zet ik al mijn Allroad Ervaring in om leuke unieke evenementen en trainingen te organiseren voor Allroad rijders. Met mijn bedrijfje Allroad Training& Parts en de website www.allroad-events.nl . 

 

Vering

Mijn ervaring met de Allroadmotor en op het circuit heb ik bij een motorveringspecialist kunnen inzetten in de ontwikkeling van schokdempers. Daarnaast was ik fulltime werkzaam als veringspecialist. Nadat we uit elkaar gingen heb ik mijn kennis verder uitgebouwd als testrijder, adviseur voor de veringprofessional en ben ik mijn kennis gaan delen met de particuliere motorrijder en geïnteresseerde motorzaken. Mijn missie is de motorrijder te laten ervaren hoeveel makkelijker, comfortabeler en veiliger motorrijden wordt met goede (afgestelde) vering. En iedereen bewust maken van dit vaak over het hoofd geziene stukje motortechniek.

 

Motorvering-afstellen.nl

Omdat ik steeds vaker gevraagd wordt voor afstellen van motorvering, door motorrijders zelf bij mij thuis, op evenementen of bij motorzaken, heb ik deze website gemaakt zodat ik wat makkelijker te vinden ben voor de personen die mij niet kennen. Zo hou ik mijn bedrijfje in offroad evenementen en vering van elkaar wat makkelijker geschijden en relevant.