Special workshop vering afstellen bij Geratel

 

Schokdempers en voorvorken zijn wellicht de meest onbegrepen en ondergewaardeerde onderdelen van jouw motorfiets. En dat terwijl goed onderhouden en afgestelde vering zorgt voor comfortabeler rijden, scherper sturen, meer grip en een kortere remweg. Het brengt meer plezier en zorgt dat jij alles uit jouw motor en eigen rijden kan halen.

 

In de special workshop “motorvering” leer je hoe jouw vering precies werkt, hoe je jouw vering in optimale conditie houdt, wat het voor jou en de motor doet en hoe je jouw vering kan afstellen naar jouw lichaam, rijstijl en gebruik.

 

De special workshop vering is een echte doe-workshop. Omdat geen enkele rijder en motor hetzelfde is gaat elke deelnemer met zijn eigen motor aan de slag. Gedurende de workshop werken we aan de hand van de theorie steeds verder toe naar de voor jou perfecte afstelling in de praktijk. Geen motor met instelbare vering? Dan leer je wat de mogelijkheden zijn met jouw huidige materiaal of met een voorbeeldmotor. Naast afstellen leer je wat nodig is om jouw vering en gerelateerde componenten in optimale conditie te houden.

 

Aan het eind van de dag ga jij dan met een door jouzelf perfect afgestelde motor naar huis en ervaar je pas echt in de praktijk wat jouw motorvering kan doen.

 

Samengevat leer je:

> De werking van schokdempers en voorvork

> Het controleren van de conditie van jouw vering

> De componenten van jouw motor die van invloed zijn op vering

> Wat nodig is om jouw vering en gerelateerde componenten te onderhouden

> Invloed van vering op de bandenslijtage

> De invloed van verschillende instelmogelijkheden van de vering op jouw ervaring op de motor

> Stap voor stap zelf afstellen van jouw vering

> Het verder “finetunen” in de praktijk

 

Als je alles uit de special workshop motorvering wil halen is het van belang dat je op jouw motor komt. Motoren zonder kenteken, bijvoorbeeld cross of circuit zijn ook welkom. Omdat de workshop motorvering enig technisch inzicht vraagt, raden wij aan zelf ervaring met sleutelen te hebben of minimaal de basis workshop motoronderhoud te hebben gevolgd.

 

Eerstvolgende datum: 10-02-2023