Motorvering afstellen

Elke motor en zijn berijder zijn uniek.

De vering die eronder zit en de afstelling ervan dus ook. Goede en goed afgestelde vering voorkomt ongelukken en letsel. Daarnaast verhoogd het het rijplezier, gevoel en controle over de motor en daarmee jouw vertrouwen in de motor in het algemeen. Bovendien verhoogd het het comfort. De motorzaak weet over het algemeen onvoldoende om hier met de klant goed naar te kijken. Óók bij nieuwe motoren is vaak nog heel veel te winnen; vaak met een simpele draai aan de juiste knop(pen). 

 

Goed voor de portemonnee

Goed afgestelde vering bespaard daarnaast ook (veel) geld. Banden zijn vaak het eerste slachtoffer van slechte vering. Ze worden te warm, slijten vlugger, cuppen of kunnen compleet kapot gereden worden in enkele sessies op het circuit of enkele duizenden kilometers op de straat. Wanneer de banden niet meer toerijken is het eerstvolgende het lagerwerk van je ophanging en het frame. Dat laatste is vaak gezien bij offroad en allroad motoren en kan flink in de papieren lopen. 

 

Afstellen op afspraak

Wanneer je bij mij thuis komt neem ik uitgebreidt de tijd om te kijken naar jouw vering en wensen. Zover het kan stel ik het af, waarbij ik je vraag een aantal keer een proefrondje te maken tot de perfecte afstelling voor jou gevonden is. Wanneer afstellen niet meer toerijkend is voor het optimale resultaat kijk ik samen met jou naar de mogelijkheden. 

 

Geen commercieel belang

Ik verwijs altijd door naar de veringspecialisten in Nederland. "Naar wie moet ik gaan?" Of, "welk merk moet ik kopen?" Zijn beide vragen waar nooit een eenduidig antwoord op te vinden is en voor iedere rijder uniek is. Ik heb geen afspraken met veringspecialisten of fabrikanten. Ik ben geen unfluencer die betaald wordt om iets te promoten en ben daarom onafhankelijk en neutraal. Mijn onafhankelijkheid is mij daarom ook veel waard: omdat er geen commercieel belang voor mij is om een bepaald merk of specialist te adviseren, wordt mijn advies serieus genomen. En dat is voor mij heel belangrijk in mijn  missie het belang vering bij elke motorrijder bekend te krijgen en daarmee motorrijden veiliger, leuker en makkelijker te maken. 

 

Wat kost afstellen?

Elke motorrijder heeft een eigen budget voor zijn hobby. Veiligheid en rijplezier en de enthousiaste reacties van mensen zijn mij meer waard dan geld. Toch sta ik vaak gratis op evenementen welke natuurlijk veel tijd en reiskosten vragen. Deze website kost ook maandelijks een bedrag welke ik uit eigen portemonnee betaal. Daarom stel ik af op fooibasis. Voel je niet bezwaard over de hoogte ervan. Elk beetje helpt!

Afspraak maken

motorvering vering afstellen
motorvering vering afstellen